Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
    Не знам що мерцедес са кръстили така тва рено под прикритие.
    В уикипедията пише че shooting brake е с 2/3 врати.
    Няма значение де.

А моя съвет е хората които имат много багаж за товарене (и не искат ван) , е да си вземат шкода или пасат. Ще натоварят ПОНЕ два пъти повече багаж от алфата.
    А който иска красива спортно изглеждаща кола е да си взима алфа седан или купе.
    По-бърза, по-икономична и с по-добро пътно поведение. Може с 1% но е ПО.

3 години съм карал ауди а4 комби. Няма да си го причиня повече. Дрънчи и трака щората постоянно. Трудна беше за паркиране. Зимата като отвориш багажника и ти изстива цялото купе. Возил съм резачка за дърва - вътре смърди на бензин. Возиш лук - смърди навсякъде на лук... И за три години нито един път не я натоварих над щората. Е за кво ми е комби тогава?

Това е лично мнение, разбира се.
    Щом се произвеждат комбита, значи все на някого му трябват.
    Но пък джулията я няма комби, нито 155, нито 75, нито старата жулиета...

A съвета го давам, да не се излъже някой като мен да си вземе комби без да му е нужно, само щото излиза изгодна оферта или е много запазено... Щото после ще го е яд, както мен ме беше яд.
    Колега не си съвсем прав.
    Аз например имам три деца и да ти кажа, че пътуваме с Спортвагон без проблем, но в седан това няма как да стане.
    Ходих да гледам Джулията няколко пъти с цялото семейство и за мое голямо съжаление няма как да се съберем. Затова и умирам от яд, че не й направиха комби вариант. Сега се ориентирам към Стелвио, въпреки че не харесвам СУВ-ове.
    Така че има и други гледни точки и трябва да ги приемеш. Иначе и аз много харесвам седана, но предпочитам спортвагона, добре че е най-красивото комби, който съм виждал.
    Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
      Само не разбирам какво означава "добавена генерация от 2.4" когато е написано за 159-ка с 1.9 двигател?

Има втори ауспух отзад като на 2.4, но не е ясно дали е истински ауспух от който излизат изгорели газове или е само тръба- имитация на ауспух.
      То защото на 2.4-ката е много "истинска" и има някакъв смисъл от нея.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Годината на смолянската е 2006.
        Добре послъгва.
        Все пак след месец ще стане 13 годишна кола, а и иска близо 8к.
        1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Първоначално публикувано от Scrapera Покажи съобщение
          Годината на смолянската е 2006.
          Добре послъгва.
          Все пак след месец ще стане 13 годишна кола, а и иска близо 8к.
          Попринцип годината не ме интетесува много, от нея зависи колко бих дал като пари. Иначе и аз забелязах няколко пъти с обновяването на обявата различни години.
          И ако мога да попитам как разбра за годината, гледал ли си я, преди се е продавала пак или друго?
          Ex ALFA 156 1.8TS
          Now ALFA 159 1.9JTDm
          "How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
            То защото на 2.4-ката е много "истинска" и има някакъв смисъл от нея.
            156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от Verm1n Покажи съобщение
              Попринцип годината не ме интетесува много, от нея зависи колко бих дал като пари. Иначе и аз забелязах няколко пъти с обновяването на обявата различни години.
              И ако мога да попитам как разбра за годината, гледал ли си я, преди се е продавала пак или друго?
              Само с малко наблюдателност я познах по интериора.
              Иначе, предвид това, как пипва, годината при всяко пускане на обявата, може да му звъннеш, и да му кажеш:
              -Колега, с теб за цената ли ще се пазарим, или за годината?
              1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Само с малко наблюдателност я познах по интериора.
                Иначе, предвид това, как пипва, годината при всяко пускане на обявата, може да му звъннеш, и да му кажеш:
                -Колега, с теб за цената ли ще се пазарим, или за годината?
                Ще го преслушам тази седмица, иначе колата съм я виждал в обява 2007,2008, месеците са януари, февруари, март които съм срещал, даже сега в мобиле и в карс е с различни месеци, може би ще му поискам вин преди евентуално да се разкарвам до Смолян.
                Ex ALFA 156 1.8TS
                Now ALFA 159 1.9JTDm

Comment

• Смолянската я гледах миналото лято, преди да купя моята. Тогава и искаше над 9К.
                  За мен това беше изключително зле поддържана кола. Тогава ABS-а не работеше, задната врата беше ударена и доста зле закърпена. Спирачните дискове бяха тотална щета. Имаше и доста ръжда по веждите, предните основно. Не се задълбочих повече, защото не ми хареса дори на пръв поглед.
                  Не знам дали още е при същия човек или някой я е купил и иска да я разкара, но за мен тая кола не струва. Независимо от цената.

П.П. За година и половина със сигурност са правени неща по нея, но въпросът е, дали наистина е стегната или само е кърпена. Гледам и сега свети предупреждение на таблото за изгоряла крушка. Е, не е ABS, но показва немарливо отношение.
                  Last edited by ivjordan; d.m.y г., 00:11.
                  Shit happens, sometimes...

Comment

• Първоначално публикувано от Verm1n Покажи съобщение
                    Ще го преслушам тази седмица, иначе колата съм я виждал в обява 2007,2008, месеците са януари, февруари, март които съм срещал, даже сега в мобиле и в карс е с различни месеци, може би ще му поискам вин преди евентуално да се разкарвам до Смолян.
                    ZAR93900007085857

Comment

• Първоначално публикувано от ivjordan Покажи съобщение
                      Смолянската я гледах миналото лято, преди да купя моята. Тогава и искаше над 9К.
                      За мен това беше изключително зле поддържана кола. Тогава ABS-а не работеше, задната врата беше ударена и доста зле закърпена. Спирачните дискове бяха тотална щета. Имаше и доста ръжда по веждите, предните основно. Не се задълбочих повече, защото не ми хареса дори на пръв поглед.
                      Не знам дали още е при същия човек или някой я е купил и иска да я разкара, но за мен тая кола не струва. Независимо от цената.

П.П. За година и половина със сигурност са правени неща по нея, но въпросът е, дали наистина е стегната или само е кърпена. Гледам и сега свети предупреждение на таблото за изгоряла крушка. Е, не е ABS, но показва немарливо отношение.
                      Благодаря за информацията, ще я имам напредвид.Бях се разбързал да я гледам, ама няма смисъл явно. Представям си щом кола на висока(сравнително) цена, изглеждаща поддържана и запазена на снимки е зле, какво остава за тези, които и на снимки не изглеждат добре.

П.П. Погледнах вин-а, декември 2006, прекалено много неща казват бягай надалеч...
                      Last edited by Verm1n; d.m.y г., 00:59. Основание: За да няма ново мнение.
                      Ex ALFA 156 1.8TS
                      Now ALFA 159 1.9JTDm

Comment

В тая тема хубаво е съвети да дават хора, който са притежатели на 159.... а не кой, какво прочел, чул, не дочул и прочее...то и аз съм чул, че Пена от нашият квартал е курва, ама се омъжи и сега има здраво семейство.....
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Аз нищо не съм казал, виж че само емотиконка съм пуснал.
                          П.п. Наздраве чичо, от далече те познавам вече като си фиркан.
                          156 2.0TS

Comment

Аз нищо не съм казал, виж че само емотиконка съм пуснал.
                            П.п. Наздраве чичо, от далече те познавам вече като си фиркан.
                            ....не позна, защото не си ме виждал пиян, а като останалите екстрасенси в форума само предполагаш....това може да го кажат, тези който ме познават реално....иначе Наздраве...
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...4&slink=8xsv5x

Нещо наистина интересно. Най-добрите двигател и ниво на оборудване.

Comment

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...4&slink=8xsv5x

Нещо наистина интересно. Най-добрите двигател и ниво на оборудване.
                                Този екземпляр е за колегата Dhtj.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X